imperfection;


myself


Nak pilih aliran apa ? C O N F U S E
Monday, October 28, 2013 • 3:47 PM • 0 l.o.v.e{s)

Assalamualaikum and Annyeong Haseyo

Confuse . Confuse . Confuse . Aku tengah confuse nak ambil aliran apa form 4 nanti :/ Aaaa penatnya . Ni lah problem budak form 3 . Lagipun aku still ada dua bulan nak fikir benda ni . Memanglah still banyak masa but nanti kalau leka tengok-2 result dah keluar and kita still tahu hala tuju pendidikan kita sobs . Aku ada banyak cita-2 masa form 1-2 dulu . Sekejap nak jadi pilot , sekejap nak jadi sciencetist . But now aku still confuse hm =_= Sekarang aku ada dua cita-2 . Nak jadi pilot or wartawan . But dua-2 ada aliran tersendiri . Pilot aliran sains tulen and wartawan aliran sastera . Dua-2 aku minat nak jadi ! So confuse mana satu aku patut ambil . Aku lebih minat yang mana ? Dua-2 aku minat kot lol

But now the problem is hati aku lebih tertarik kat Aliran sastera but my dad sekeras-kerasnya suruh ambil aliran sains . Yeah , aku pun actually nak ambil aliran sains but aku ni lemah science and maths T^T Markah pun selalu B C B C ugh . Cuma bila aku check kertas 1 PMR , alhamdulillah , improve banyak OuO itupun bila nak PMR baru berusaha kuat . K , aku admit yang aku ni pemalas tapi selalu boleh 4A tau (( ceh berlagak )) yang 4A tu pun bahagian BM BI SEJARAH GEO . Hah tengok , aku ni memang boleh bahagian aliran sastera . Tapi tapi semua orang cakap even my dad saids yang aliran saster tu untuk bebudak tak pandai je tapi ada juga kot budak 8A ambil sastera . Eh ambil aliran sastera pun berjaya apa :/

Hmph , aku memang nak ambil aliran sains but aku TAK YAKIN . Okay sebab awal-2 lagi aku dah lemah maths and science . Actually aku boleh sebenarnya nak ambil aliran sains cuma aku kena usaha kuat sejak form 4 lagi . Bukan usaha kuat yang biasa tapi 200 kali ganda lagi . Fuh tak larat aku  eh larat larat if aku semangat kuat . Tetapi entah laa (( haihh banyak benor tapi-2 ))

Anyway , aku lebih kuat nak masuk sastera but aliran sains lagi banyak bagi peluang pekerjaan . Hm lagipun aku lebih ke pilot berbanding wartawan . Rasa yakin aliran sastera tapi nak jadi pilot ? Entahlah . Haritu ada cikgu cakap "kalau awak rasa awak boleh berjaya dalam bidang sastera , awak ambillah sastera . Jangan paksa diri nak ambil aliran sains . Yang penting awak selesa belajar" hmm pening pening . Better aku bincang balik dengan family aku . If aku terpilih nak ambil aliran sains , aku akan ambil aliran PA . Baik aku set dua ambition dulu dari sekarang . Pilot and Accountant :)

Okay , if sesiapa yang baca luahan aku ni , please aku mohon tolong bagi pendapat . Aku tengah buntu gila . Aku ada mohon mrsm but takut pulaa . Adoii . Please help me . Thank you kamsahamnida /tunduk/ Sila comment ye ^^

bye .

Labels: , , , , , , ,